miercuri, 19 octombrie 2011

iubesc verdele si aerul curat


Ce zici?! Nu-i aşa că acest peisaj este mirific?!... că te îndeamnă la drumeţii, îţi aduce aminte de vacanţă, de dimineţi târzii şi seri răcoroase în care, cu plăcere îţi umpli plămânii parcă dorind să-ţi iei şi pentru acasă?!

Ei bine de ce nu s-ar putea întâmpla şi la tine acasă, iar drumeţiile şi vacanţele să devină doar  plăcerea petrecerii timpului cu familia sau cu prietenii?! Într-o lume ideală poate că da, dar acum, când industrializarea a pus stăpânire până si pe visele noastre, când aerul pe care îl respiram este plin de praf, gudroane, chimicale, acizi…. nu se poate !

Dorind un spaţiu mai curat încerc să ajut la promovarea unei campanii iniţiate de http://copaculmeu.ro/  intitulată Parcul izvor prinde rădăcini.

Iată mesajul lor:
Copaculmeu.ro te invită sâmbătă 22 octombrie începând cu ora 9:00 la o plantare manifest, în parcul Izvor din Capitală! 300 de copaci ornamentali sunt daţi spre adopţie pentru a ne înfrumuseţa parcul şi a aduce o contribuţie personală la îmbunătăţirea vieţii noastre bucureştene.
Campania organizată de www.copaculmeu.ro, cu sprijinul Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti este una de implicare socială şi educare - un manifest prin care se dorește crearea unei legături personale a oamenilor care iubesc natura cu oraşul Bucureşti.
Fondurile pentru cumpărarea şi plantarea acestor copaci provin din contribuţii individuale ale celor care îşi doresc să se bucure de umbra unui copac într-o zi caniculară, aer proaspăt şi frumuseţea naturii.
Pentru a adopta un copac şi a-ţi lăsa astfel amprenta în identitatea celui mai mare parc tânăr din Bucureşti (creat în 1980) poţi face donaţii prin transfer bancar în contul:
IBAN: RO42RNCB0075116225610002 (BCR – Sector 5) Titular: Varban Andrei Stefan
Sau chiar în ziua plantării, în parcul Izvor, în locurile special amenajate.
Implică-te ca voluntar, sponsor sau susţinător accesând acest link.
Andrei Varban - www.copaculmeu.ro
0744.321.324 contact@copaculmeu.ro
 
… şi dacă iubesc cu frenezie verdele este pentru că mi-e dor în permanenţă de vara cea însorită, cu copaci fremătând de iubire, cu roua dimineţii care mângâie cu duioşie florile ce zâmbesc soarelui …
… şi dacă iubesc cu inocenţa unui adolescent pădurea este pentru că ea îmi dăruieşte necondiţionat parfum de viaţă şi clipe furişe de iubire de verde…
… şi dacă obrajii mi-au prins uşor roşu-n obraz, este pentru că ea, pădurea, m-a primit la ea precum un copil rătăcit, mi-a dăruit dragostea unui părinte grijuliu şi mi-a deschis cărări nebănuite de aventuri şi drumeţie!
Iubesc verdele cu disperare si aerul curat!
gratziela c.s.

2 comentarii: